Ενόργανη Γυμναστική

Η συλλογική άθληση αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για τον Γυμναστικό Σύλλογο ΚΑΛΛΙΘΕΑ ο οποίος έχει να επιδείξει από το παρελθόν μεγάλες διακρίσεις και σε επίπεδο πρωταθλητισμού.

O Πανελληνιονίκης «σύλλογος των πρωταθλητών» αποκτά τον τίτλο του  Πρωταθλητή Ενόργανης Γυμναστικής και το 2019 κατακτώντας την πρώτη θέση  στο σύνθετο ομαδικό της κατηγορίας των Κορασίδων.

Οι συλλογικές και ατομικές διακρίσεις των αθλητριών Κορασίδων και Παγκορασίδων ήρθαν με την τοποθέτηση του πρώην ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Σιούτη στη θέση του τεχνικού διευθυντή και προπονητή του τμήματος από τον Ιούνιο του 2018.

Ιστορικά ο Κώστας Σιούτης υπήρξε και στο παρελθόν προπονητής του Γ.Σ ΚΑΛΛΙΘΕΑ. Ως ομοσπονδιακός προπονητής συμμετείχε σε ολυμπιακούς αγώνες καθώς και σε μεσογειακούς, πανευρωπαϊκούς, παγκόσμιους, αθλητικά γκαλά κ.α.

Υπό την καθοδήγηση του η Μαστρογιανοπούλου Μαρία κατέκτησε το Ασημένιο Πανευρωπαϊκό Μετάλλιο το 2002 στους Ασύμμετρους Ζυγούς και η Βασιλική Μιλλούση στέφθηκε Παγκόσμια Κυπελλούχος Ενόργανης Γυμναστικής έκτος των πολλών άλλων επιτυχιών της σε Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και τρεις συμμετοχές σε Ολυμπιάδες.

Οι ατομικές διακρίσεις των αθλητριών του συλλόγου στις κατηγορίες Κορασίδες και Παγκορασίδες  την παρούσα αθλητική περίοδο είναι:

Κορασίδες (Πανελλήνιο Πρωτάθλημα)
Αργυρό μετάλλιο Σύνθετο ατομικό Παπαδοπούλου Θεοδώρα
Αργυρό μετάλλιο Άλμα Παπαδοπούλου Θεοδώρα
Αργυρό μετάλλιο Έδαφος Παπαδοπούλου Θεοδώρα
4τη Θέση Δίζυγο Θεοδώρου Αικατερίνη
5τη Θέση Έδαφος Βασιλοπούλου Χριστίνα
6τη Θέση Δίζυγο Παπαδοπούλου Θεοδώρα
6τη Θέση Έδαφος Τσιλιμπώνη Άρτεμις
8η Θέση Σύνθετο ατομικό Θεοδώρου Αικατερίνη
8η Θέση Δοκός Παπαδοπούλου Θεοδώρα
Παγκορασίδες (Δ1 & Δ2)
Χρυσό μετάλλιο Σύνθετο ατομικό Σάγκα Δέσποινα
Χρυσό μετάλλιο Άλμα Σάγκα Δέσποινα
Χρυσό μετάλλιο Δίζυγο Σάγκα Δέσποινα
Χρυσό μετάλλιο Δοκός Σάγκα Δέσποινα
Χρυσό μετάλλιο Έδαφος Σάγκα Δέσποινα
6τη Θέση (Δ1) Δίζυγο Βυρτιώνη Λυδία
6τη Θέση (Δ2)Δίζυγο Δίζυγο Κανελλοπούλου Ιωάννα

Η άμυλα, η ανάπτυξη και η βελτίωση σωματικών και πνευματικών δεξιοτήτων αποτελεί βασικό πλεονέκτημα του τμήματος. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τονιστεί πως πέρα του αυτονόητου, της βελτίωσης δηλαδή της φυσικής κατάστασης των αθλητών/αθλητριών η ενόργανη γυμναστική βοηθά τα μέγιστα στην καλλιέργεια των ψυχοσωματικών  δεξιοτήτων των παιδιών, εφόδιο άριστο για οποιαδήποτε πορεία πρόκειται να ακολουθήσουν.

Οι μικροί αθλητές και αθλήτριες ξεκινούν από την τρυφερή ηλικία των τεσσάρων ετών κοντά σε έμπειρους προπονητές. Με σταδιακά μεταβαλλόμενη συχνότητα εβδομαδιαίας προπόνησης προσαρμόζονται στο επίπεδο άθλησης που επιθυμούν και αρμόζει στο κάθε παιδί.  

Στο τμήμα λειτουργεί προ – αγωνιστική ομάδα κοριτσιών όπου εντός του πνεύματος της συλλογικής άθλησης οι μικρές αθλήτριες επιλέγονται – αν το επιθυμούν –  να ενταχθούν σε αυτό.

Το τμήμα πλαισιώνεται από την προπονήτρια και Διεθνή κριτή αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής Βίκυ Αλιπράντη, την διεθνή χορογράφο με εξειδίκευση στην αθλητική χορογραφία Βαλεντίνα Σαποσνίκοβα και άλλους έμπειρους προπονητές.  

Για περισσότερες πληροφορίες η γραμματεία του τμήματος καθώς και στο Facebook : https://www.facebook.com/GSKallithea.Official